logo

Nyheter

Nyheter i låggolvsdelen

Resan är densamma, men ändå inte. Våra behov är så olika. Tydliga skyltar visar vägen om du kommer med barnvagn, cykel, rullstol eller stora väskor. Det ska vara lätt att hitta bäst placering ombord för just dig.

I mitten av tåget har vi ett utrymme som fyller många behov. Här delar rullstolsburna kunder utrymme med väskor, barnvagnar och cyklar. För att göra reseupplevelsen trevligare för dig med rullstol har vi skapat en sittgrupp där du kan sitta tillsammans med dina vänner. Vi har även satt in ett stort bagageställ. Tydliga markeringar på utsidan av tåget gör att det är lätt att hitta till den här avdelningen av tåget. En plats med gott om svängrum. Välkommen!

Nyheter Toalett

Alla våra tåg har fått fräschare och mer driftsäkra toaletter som är snälla mot miljön. Dessutom är det tydligare skyltat var toaletterna finns.

Alla Öresundståg har fått sina toalettsystem utbytta till mer driftsäkra system. Vi har också har installerat ett nytt golv och en helt ny kommod med handtork istället för pappershanddukar. På så vis sparar vi resurser och minskar risken för att pappershanddukar hamnar i toaletten och orsakar stopp. Både fräschare och smartare.

Nyheter i 1 klass

Nu är våra uppfräschade tåg på banan. Inte minst introducerar Öresundståg en ny miljö i 1 klass. Med bekväma fällbara stolar för arbete eller vila. Ett eget litet kontor som susar fram genom landskapet. Kanske det miljöombyte du så väl behöver.

I 1 klass är de helt nya stolarna fällbara och extra behagliga. Vi har även satt in nya bord som underlättar för dig som vill jobba med din dator ombord. Varje sittplats har eget eluttag för att smidigt kunna ladda din mobil eller dator. För att skapa en inbjudande känsla har vi en härlig bild på ändväggen, från en av våra destinationer. Golvmattan är dessutom helt ny. 1 klass är tydligt markerad både på ut och insidan av tåget, så att du lätt hittar rätt.

Nyheter i tyst kupé

Ibland vill vi koppla av ordentligt eller verkligen kunna koncentrera oss. Inte behöva lyssna på andras mobilsamtal eller diskussioner. Därför har vi en tyst avdelning. Här har vi ökat den harmoniska stämningen med en rofylld bild från en av våra destinationer.

Vår tysta avdelning är både avkopplande och effektiv. Perfekt för arbete eller vila. Ändväggen domineras av en behaglig bild från vår resväg. Vi har även bytt ut plastmattan mot en tygmatta för att dämpa ljudvolymen. Stolarna har ny stoppning, nytt tyg och stolsramarna är ommålade. Varje sittplats har dessutom fått ett eget eluttag så att du smidigt kan ladda din mobil eller dator. Tydligare markering på ut- och insidan av tåget visar var du hittar den tysta avdelningen. Inte minst ser du när du sitter i den tysta kupén – allt för att undvika missförstånd.

Nyheter i 2 klass

Samma resmål, men bättre reseupplevelse. Nu har vi på Öresundståg rustat upp 2 klass rejält. Varje säte har eget eluttag för du att lätt ska kunna ladda din mobil eller dator. Stolens nya stoppning och textil gör dessutom resan skönare än någonsin. Tydliga markeringar visar var du kan ställa din väska.

Nu har vi bytt alla mattor och piggat upp tåget ordentligt. För att öka komforten och ge ett fräscht och enhetligt intryck har vi totalrenoverat alla stolar ordentligt med ny stoppning och textil - allt i vår nya design. Vi har även målat om stolsramarna. Dessutom finns det nu tydliga markeringar i golvet för att visa att du kan ställa din lite större väska mellan ryggstöden på stolarna. Varje sittplats har dessutom fått ett eget eluttag så att du smidigt kan ladda din mobil eller dator.

  • Om oss
  • Kontakta oss
  • Rese- och köpvillkor
  • Hantering av personuppgifter